Rubriky
Kronika

Skautský ples 28. 2. 2014

Skautské středisko Vranovice uspořádalo svůj první ples. Tato jedinečná akce dala příležitost všem lesním příznivcům, aby změnili prostředí. Aby na sebe vzali formální oděv a bavili se jinak, než je pro ně běžné. Nebyli to ovšem jen oni, kteří si mohli užívat sál s podsadovými stany, velmi příjemné šatnářky nebo šikovnou obsluhu u baru. Tento večer byl také pro rodiče dětí chodící k nám do oddílů i pro všechny ostatní, kteří měli v sobě alespoň kousek zvědavosti a odvahy přijít.

V krátké úvodní scénce nám naši skautští bratři předvedli nástup, který zahajuje každou schůzku s dětmi, každou oddílovou či střediskovou akci. Samozřejmě s lehkou nadsázkou pro pobavení všech zasvěcených i těch, kteří naše zvyky neznají. V okamžiku, kdy se ze skautů v krojích stali společensky vypadající chlapci a vyzvali své taneční partnerky k tanci, mohl náš ples opravdu začít.

Večer pokračoval v příjemné atmosféře dál až ke krátkému programu, ve kterém se předvedli v několika disciplínách odvážní dobrovolníci. Tyto zatěžkávací zkoušky síly i bystré mysli potrápily nejednoho účastníka. Snaha o co nejrychlejší sbalení spacáku dala některým sebevědomým dvojicím tvrdou životní lekci. Ovšem při poznávání ovocných stromů už pouhá vůně dřevin orosila čelo i nejzdatnějším jednotlivcům.

Půlnočním vrcholem byla tombola, která vykouzlila úsměvy už na tak rozesmátých tvářích. Poté se parket opět zaplnil vlnícími se těly. A kdo ví, možná, že se stala tato skautská akce již tradicí.

Kateřina Prchalová

Fotogalerie zde: https://jaguari-vranovice.rajce.idnes.cz/Skautsky_ples

Napsat komentář