Rubriky
Kronika

Udělení Medaile díků bratru Tačudovi

V sobotu 5. dubna, v rámci střediskové Poradní skály, byl bratr Oldřich Vybíral, skautským jménem Tačud, během slavnostního ohně, dekorován Medailí díků. Tato medaile se uděluje členům Junáka jako projev díků za jejich mimořádnou, obětavou a aktivní službu skautskému hnutí. Byla zřízena v roce 1968 usnesením III. Junáckého sněmu.

Insignii tvoří jednostranná kruhová medaile z červeného kovu o průměru 32 mm, která se nosí na kroji na náprsní stuze na levé straně hrudi. Medaile byla udělena Číčou, náčelníkem chlapeckého kmene.

Bratr Tačud skautuje asi dvacet let, přičemž druhých deset let působil ve funkci vůdce střediska Vranovice souběžně s vedením oddílu Jaguáři Vranovice, resp. 6. oddílu v Pohořelicích, kde se hlavní měrou podílel na jeho založení. Pro kompletnost absolvoval také řadu kvalifikačních kurzů (ELŠ 2003; ILŠ Collegium 2006; ILŠ Ejhle 2009; OČK Myšlenkové základy a historie, OČK Metodika, OČK Pedagogika), zastával funkci výchovného zpravodaje a posléze místopředsedy skautského okresu Brno – venkov; konečně, vedl tři ročníky Čekatelského lesního kurzu Zvon a je instruktorem Vůdcovského lesního kurzu a Zimní lesní školy Gong

Poradni_skala_2014_41_