Rubriky
CRH Kronika

Celoroční hra – říjen

V měsíci říjnu pokračovala Celoroční hra. V říjnu bylo možné zachránit ďábla medvědovitého, roháče obecného a tuňáka obecného.

Nejlepší družina vlčat a světlušek opět získává na měsíc putovní pandu Rototrona.

Pro získání ďábla medvědovitého bylo nutné splnit následující úkoly:

Světlušky a Vlčata: Rádce či rádkyně zatluče na vhodném místě kolík, cca 15 metrů od tohoto kolíku vyznačí dalšími dvěma kolíky prostor v rozmezí 1 – 2 metry. Děti mají za úkol si jednou rukou ucpat nos a druhou se chytit kolíku, co nejrychleji se zatočí 10x a ihned vyběhnou a musí se strefit do prostoru vymezeného v předepsané vzdálenosti. Úkol je splněn při nadpolovičním úspěchu.

Skautky a Skauti: Družina připravená k plnění úkoly si spočítá nohy. Do vzdálenosti 50 metrů se CELÁ DRUŽINA musí přemístit tak, že se může dotýkat země pouhá 1/3 spočítaných nohou. (Např. při účasti 10 členů je k dispozici 20 nohou, družina však může využít pouze 6 – 7 nohou, přesný počet určí rádce). Úkol je splněn, za podmínky, že se přesun povede.

Roháč obecného bylo možné získat po splnění těchto úkolů:

Světlušky a Vlčata: K tomuto úkolu je přidána mapa, který rádce či rádkyně vytiskne své družině a rozstříhá ji na 25 kousků. Družina má za úkol mapu sestavit v limitu, který je na zvážení rádce ři rádkyně. Na sestavené mapě pak má celá družina za úkol najít kostel, zříceninu, zámek, jeskyni a kemp. Úkol je splněn, pokud jsou složeny správně všechny mapy v časovém limitu a správně nalezeno všech pět značek.

Skautky a skauti: Družina má za úkol vyrobit si kompas, který musí být vyroben z volně dostupných „surovin“ a družina si musí poradit sama. Není povoleno použít standardně vyráběné kompasy, buzoly, hodinky, chytré či ještě chytřejší telefony. Na další družinovce budou vyrobené kompasy použity. Rádce napíše na papírek místa, která si budou členové družiny losovat a plnit. Úkol je splněn, když se více jak polovině zúčastněných, podaří úkol splnit.

Úkoly pro získání tuňáka obecného byly následující:

Světlušky a vlčata: rádce či rádkyně vyrobí klasickou udičku s magnetem na provázku a spoustou rybiček. Rádce stanoví čas, za který musí dítě vylovit minimálně deset rybiček. Úkol je splněn, pokud se splnit polovině účastníků.

Skautky a skauti: každý z nás používá ve svém životě věci vyrobené z ropy, zejména plasty. Úkolem pro každého člena družiny je vybrat si jeden den v týdnu a po celý den si zapisovat věci, které jsou vyrobené z ropy a které použil přímo i nepřímo. K jednotlivým věcem si zapisuje přibližný čas použití (7:30 nastupuji do autubusu, který jede na naftu apod.) Úkol je splněn, pokud na družinovce seznámí se svým výsledkem družinu více jak polovina těch, kteří úkol dostali na předchozí družinovce. Rádce zváží, zda člen nad  úkolem uvažoval správně.

Pořadí světlušky a vlčata

  1. místo Hnědá šestka (Vranovice)
  2. místo Oranžová šestka (Vranovice)
  3. místo Čekanky (Hustopeče)
  4. místo Lvíčata (Rosice)
  5. místo Pandy (Pohořelice)
  6. místo Berušky (Pohořelice)
  7. místo Netopýři (Hustopeče)
  8. místo Bubliny (Uherčice)
  9. místo Bílí Tygři (Uherčice)
  10. místo Berušky (Uherčice)
  11. místo Tučňáci (Hustopeče)

Pořadí skautky a skauti

  1. místo Sokoli (Pohořelice)
  2. místo Vlci (Vranovice)
  3. místo Myšky (Hustopeče)
  4. místo Panteři (Uherčice)
  5. místo Dýňáci (Hustopeče)
  6. místo Pomněnky (Uherčice)
  7. místo Veverky (Vranovice)
  8. místo Ježci (Rosice)

 

Napsat komentář