Rubriky
CRH Kronika

Celoroční hra – prosinec

V prosinci pokračovala úspěšně Celoroční Hra. Jelikož byl měsíc prosinec trochu hektický a akcí bylo více společných (oddílovky, vánoční besídky), tak se většině družin podařilo zachránit po jednom zvířátku a družiny dosahovaly i bodové rovnosti a proto se tedy  nedá přesně určit, která družina byla v měsíci prosinci nejlepší.

V prosinci bylo možné zachránit dvě zvířata a to rypoše lysého a lva indického.

Úkoly byly následující:

Rypoš lysý

vlčata: dětem je dáno 8 předmětů, děti sedí u stolu se zavázanýma očima a rádce či rádkyně předměty dětem posílá, úkolem dětí je zapamatovat si předměty a pak jich všech 8 napsat (říct) rádci. Úkol musí splnit minimálně 70% dětí

skauti: skauti měli úkol stejný. Rozdíl byl jen v tom, že předmětů bylo 12 a bylo třeba je sepsat ve správném pořadí, ve kterém předměty šly.

 

lev indický:

vlčata: úkolem je najít a sledovat zmrzlé stopy. Je třeba určit minimálně dva druhy zvířat, obkreslit stopu a pokusit se nakreslit, odkud a kam zvířátko šlo. Úkol je splněn, pokud se podaří zakreslit stopu a zvířátko podle stop sledovat alespoň 200 metrů.

skauti: odlít na družinovce stopy dvou řádů zvířat (ideálně savec a pták). rádce zajistí sádru. Je určeno, že stopu odlévá dvojce složená z členů družiny. Úkol je splněn, pokud se každé dvojici povede odlít stopa alespoň jednoho živočicha na jedné družinovce. Opakování je možné za týden.

Napsat komentář