Rubriky
CRH Kronika

CRH za březen

Ve třetím měsíci roku 2015 stále pokračuje Celoroční hra. Družiny, které zachraňují zvířata, jsou velmi úspěšné. Tentokrát bylo možné zachránit paježuru, levharta mandžuského a delfína indočínského.

Zde jsou k nahlédnutí úkoly, které družiny musely splnit.

Paježura

Vlčata a světlušky:

rádce si připraví 3 kusy ovoce a 3 kusy zeleniny; děti posadí kolem stolu se zavázanýma očima a dává jim postupně ochutnat. Až dítě sní všech šest kousků, může si rozvázat oči a zapsat si ovoce a zeleninu, kterou jedlo. Dítě může udělat jednu chybu. Úkol je splněn, splní-li jej 75% zúčastněných.

Skauti a skautky:

Úkol byl totožný, rozdíl byl jen v tom, že počet kusů ovoce i zeleniny byl o jeden vyšší.

 

Levhart mandžuský

Vlčata a světlušky:

úkolem družiny je uskákat určitou vzdálenost v časovém limitu. Celková vzdálenost se vypočítá, jako počet dětí na družinovce krát 15 metrů. Celkový čas se vypočítá, jako počet děti na draužinovce krát 30 vteřin. Přesný postup: dítě si stoupne na startovní čáru, udělá tři skoky a na místě, kde dítě doskočilo, jej střídá druhé, takhle se děti dokola střídají, dokud neuskáčou vypočítanou vzdálenost.

Skauti a skautky:

úkolem družiny je uskákat určitou vzdálenost v časovém limitu. Celková vzdálenost se vypočítá, jako počet dětí na družinovce krát 25 metrů. Celkový čas se vypočítá, jako počet děti na draužinovce krát 30 vteřin. Přesný postup: dítě si stoupne na startovní čáru, udělá tři skoky a na místě, kde dítě doskočilo, jej střídá druhé, takhle se děti dokola střídají, dokud neuskáčou vypočítanou vzdálenost.

 

Delfín indočínský

Vlčata a světlušky

Rádce vybere osm věcí, které schová pod deku. Posléze přijdou děti, deka je odkryta na 30 vteřin. Úkolem dětí je zapsat všechny věci pod dekou. Povolena je jedna chyba. Aby byl úkol splněn, musí být úspěšných 50% zúčastněných.

Skauti a skautky

Rádce vybere sedmnáct věcí, které schová pod deku. Posléze přijdou děti, deka je odkryta na 30 vteřin. Úkolem dětí je zapsat všechny věci pod dekou. Povoleny jsou dvě chyby. Aby byl úkol splněn, musí být úspěšných 50% zúčastněných.

 

Pořadí v měsíci březnu

Vlčata a světlušky

Bylo celkem sedm družin, které zachránili všechny tři zvířata. Rototron se v měsíci dubnu podívá do Rosic.

 

Skauti a skautky

  1. místo Myšky
  2. místo Sokoli
  3. místo Vlci
  4. místo Dýňáci

Napsat komentář