Rubriky
Kronika

Mezikontinentální pařba ke Dni sesterství aneb šlápni na to, Hanzelková!

Rok se s rokem sešel a vranovická klubovna se stala opět na krátký čas pupíkem světa. Letos nás svou návštěvou na oslavu Dne sesterství poctily dvě světově proslulé dobrodružky – liška blonďatá Hanzelková a odbornice na bubliny Zikmundová.V této společnosti se všem skautkám i skauťatům podařilo vymést nejeden konec světa, hlavně za pomoci bleskového Tatraplánu, který nás mrknutím oka přenášel z jednoho státu do druhého. V každém jsme se seznámily s místní (nejen) skautskou kulturou a zvyky. V Indii se nás ujaly sličné děvy a dovolily nám ochutnávat a rozpoznávat místní exotické ovoce a koření. V USA nám jistá americká světluška (s typickým americkým jménem Annie Webeerallova) vysvětlila a následně gastronomicky demonstrovala, kterak u nich souvisí čokoládové sušenky s dobrými skutky. U Australského pobřeží se hasil požár a zachraňovala se ohořelá zvířátka. Stejně tak v Keni, kde se pomocí národní hudby zvané bongo-bongo odchytávali prachbídní pytláci slonů. Nikdy jste nebyli na karnevale v Riu? Chyba! Vítězná taneční skupina našeho karnevalového řádění získala hodnotné hudební ceny. Zkrátka řečeno, akce střídala akci, a pokud si zrovna Zikmundová nespletla v Tatraplánu zpátečku s předečkou, míhaly se státy za oknem jak na běžícím pásu.
Že se mělo končit místo o půl sedmé už v pět? No a co má být. Přeci nebudeme hltat závěrečný oslavenecký dort ve stoje. Stručně uklidit klubovnu (aby vedení nechytilo virus mrzutosti kvůli nepořádku), napresovat se do Dravce a…
Tak do toho šlápni, Zikmundová, ať vidíš kousek světa.. Nohama setři rosu na pedálech a příští rok – nashlednou na party svými rozměry téměř mezigalaktické! Ručníky sebou!

Tohle sepsal, mhouře zrak – PAPOUŠEK, ten kabrňák.

A ještě pár fotografií.

 

 

 

 

Napsat komentář