Rubriky
Kronika

Postavme školu v Africe 2011

Dne 14. 10. proběhl osmý ročník celorepublikové sbírky Člověka v tísni spolupořádané Junákem. Od vzniku této spolupráce se na projektu podílelo na 23 460 skautů a skautek ČR, kteří zajistili na výstavbu škol v Etiopii již 3,5 milionu Kč. Tradice tří uspořádaných ročníků v Hustopečích letos opět pokračovala.

V záři prvních denních paprsků už chodci v centru naráželi na skupinky skautů a skautek informujících o programu, který byl připraven pro letošek. Během dopoledne se prostranství u kostela, ve kterém je naše klubovna,  změnilo na zázemí sbírky a zároveň byly pro žáky 1., 2. stupně a vyšších ročníků gymnázia  připraveny aktivity s africkou tematikou. Nakonec přišly děti v doprovodu svých učitelek z obou základních škol i gymnázia. Děti byly pozvány ještě na odpoledne a připravený program přijímali s pozitivními ohlasy.

Po celé odpoledne potom byly „brány“ akce otevřeny rodičům s dětmi pro které byla připravena pestrá casino deutschland stanoviště, jako: lukostřelba, lanová dráha, střelba ze vzduchovky, rukodělky, trampolína, čajovna-kavárna, promítání fotografií a videí o činnosti; a v neposlední řadě prohlídka krypty s kamenným zdivem z roku 1230. Děti se dostavily opravdu hojně a náš oddíl, jako pořadatel v našem městě, nemohl být nic, než velmi spokojený.

Letos děkujeme všem, co přispěli, za krásný výtěžek přesahující mírně 14 tisíc Kč. Budeme se na Vaši přízeň těšit opět na přesrok!!

Doktor, 3. oddíl Hustopeče

Napsat komentář